maandag 6 augustus 2007

Ovenaardappelen met feta



Weer een recept uit de Flair, stond erin als advertentie voor aardappelen. Heerlijk simpel, vreselijk lekker en zó weinig werk. Ongelooflijk.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 4 grote vastkokende aardappelen (ik heb Charlottes genomen)
- 1 courgette
- 1 paprika
- 100 g fetakaas
- peper en zout
- oregano
- olijfolie

Bereiding:
- Was de aardappelen en snij ze ongeschild in partjes.
- Was de courgette en paprika en snij in stukken.
- Roer de groenten en aardappelen dooreen en doe alles samen in een ovenschotel.
- Rijkelijk overgieten met olijfolie.
- Kruiden met peper, zout en oregano.
- Ongeveer 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Haal de schotel uit de oven, roer alles goed dooreen en voeg er de fetakaas, die je in kleine blokjes gesneden hebt, erbij.
- Zet nog een minuutje of vijf in de oven.
- Klaar!

Wij hebben er rumpsteakjes bij gegeten, maar volgens het recept is het ook lekker bij entrecote of ribbetjes. Ook volgens het recept moet je het geheel afwerken met een takje citroentijm, maar dat had ik niet in huis. ‘k Heb er dan maar oregano bij gedaan in de plaats. Ook qua kooktijden kan het wat schelen afhankelijk van de grootte van je schaal en hoeveel er in is. Bij ons was het half uurtje wat aan de weinige kant. Nu en dan eens prikken in de aardappelen, zou ik zeggen.

Geen opmerkingen: